Ny videoteknologi kan være med til at forandre plejesektoren

I dag bliver video brugt til meget andet end overvågning. Og især nu hvor Covid-19 har forandret verden, er feberscanning, ansigtsgenkendelse og persontælling blevet redskaber, mange virksomheder og offentlige institutioner kigger efter og benytter. Flere plejehjem har også fået øjnene op for den nye teknologi. Man har nemlig fundet ud af, at redskaberne kan være med til at begrænse smittefare og beskytte udsatte personer, som er sårbare over for Covid-19.

”I lyset af Corona er behovet for at feberscanne og optælle gæster og beboere blevet meget større. Mange plejehjem er jo slet ikke gearet til en epidemi, og de har ikke ressourcer og økonomi til at tage de sikkerhedsforanstaltninger, der skal til, for at forhindre at virus slippes ind på et plejehjem. Med den nyeste videoteknologi kan vi gøre en sundhedsmæssig forskel, som samtidig er en god økonomisk løsning og en hjælp til plejepersonalet”, fortæller Claus Eriksen, som er Markedschef i DKTV Sikring.

Ny Videoteknologi Kan Være Med Til At Forandre Plejesektoren Ny Videoteknologi Kan Være Med Til At Forandre Plejesektoren Mobil

Hvad er feberscanning og hvad kan den nye videoteknologi?

Feberscanning er en teknologi, hvor et termisk kamera kan scanne en persons temperatur på blot ét sekund – og helt op til 5 meters afstand. Hvis personen, der bliver scannet, har en forhøjet temperatur, giver kameraet besked med det samme. Denne teknologi er almindelig kendt i lufthavne, hvor man skal sikre, at personer, som kan være syge, ikke kommer med på et fly og smitter andre omkring sig.

På et plejehjem vil det være fatalt, hvis en gæst eller pårørende tager virus med sig ind til de ældre. Med en feberscanner kan man hurtigt sikre, at personer med forhøjet kropstemperatur ikke kommer ind på hjemmet. Det er en effektiv og god beskyttelse for alle beboerne, som på den måde kan føle sig trygge og beskyttede.

Hvad er persontælling, og hvordan kan teknologien beskytte mod Covid-19?

Hidtil har persontælling været brugt af især virksomheder eller butikker, som gerne vil have viden om deres kunders færden. Fx er det interessant for en butiksejer at vide, hvor mange kunder de har i butikken, på hvilke dage og klokkeslæt. Hvis de ved, hvornår der er flest kunder i butikken er det nemmere at tilpasse bemandingen korrekt.

Efter Covid-19 kom til verdenen, er det vigtigt især for dem i risikogruppen, at der holdes afstand, og at man ikke klumpes sammen i større grupper. Og her har man fundet ud af, at videokameraer med persontæller med stor fordel også kan bruges til at styre flowet af gæster og besøgende på et plejehjem. Videoteknologien giver nemlig mulighed for at registrere, hvor mange der ankommer, hvor længe de opholder sig i et bestemt område, og hvornår de forlader området igen.

Persontælling giver altså et hurtigt og effektivt overblik, som sikrer, at alle sundhedsfaglige forholdsregler er taget i brug.

Hvad Er Persontælling Covid19 Sikring Hvad Er Persontælling Covid19 Sikring Mobil