Ladestander Til Elbiler I Boligforening Kundecase Ladestander Til Elbiler I Boligforening Kundecase Mobil

Det er vigtigt med et komplet, skudsikkert koncept fra start

Den almennyttige boligforening Engen i Rødovre har fået opsat ladestandere fra HomeCharge. Vi mødtes med Claus Ohlsson, der er formand i foreningen, og som har været primus motor på projektet, til en snak om, hvordan processen har været - fra A til Z.

 

Hvordan udvalgte I jeres ladeoperatør?

”Som de fleste taler man med flere operatører. Typisk tre. Jeg havde hørt om HomeCharge via en kontakt og fik hurtigt etableret en god, troværdig dialog. Faktisk havde jeg selv nogle vilde planer om at etablere ladestandere på fem p-pladser, men Anders Meulengracht fra DKTV fik mig til at revurdere og forsikrede mig om, at vi roligt kunne starte ud med én og så udvide i takt med, at der kom flere elbiler i vores forening. Det var ærlig snak.”

”Det var også vigtigt for os selv at eje løsningen. Ellers risikerer man at ladepladserne skal være offentlige, og da vi i forvejen har få pladser, var det ikke vejen frem for os. Oveni er det billigere for os selv at kunne bestemme elprisen og ikke være låst fast af en dyr abonnementsaftale.”

”Derudover betød det også noget for os, at HomeCharge er koblet sammen med en stor virksomhed som DKTV. Det giver tryghed.”

Hvordan Udvalgte I Ladeoperatør Til Ladestander Hvordan Udvalgte I Ladeoperatør Til Ladestander Mobil

Hvordan gør I med p-pladser?

”Vi har fælles p-pladser i foreningen. Desværre ikke så mange, som der er biler. Så det har også været vigtigt at tage hensyn til. Vi valgte fire pladser i hjertet af foreningen. Det var mest fair, samtidig med at der her var nem tilgang til ekstra strøm, så vi undgik for meget gravearbejde som hurtigt kan blive en dyr post.

Pladsen til opladning kan max bruges i tre timer. Vi har derfor allieret os med et P-selskab. Det koster ikke noget. Omvendt tjener vi heller ikke noget på parkeringen. Og så slipper vi for at skulle agere vagthunde for hinanden.”

 

Hvad med finansieringen?

”Vi havde faktisk indhentet flertal til at kunne finansiere projektet via en huslejestigning på 0,5 %. Men det viste sig, at vi havde et overskud på resultatkontoen til at kunne finansiere hele projektet, og dermed undgik vi at pålægge det huslejen. Den dyreste post blev tilkoblingen til ekstra elforsyning på cirka 35.000 kr."

P Pladser Og Opladning Af Elbil P Pladser Og Opladning Af Elbil Mobil

Hvordan betaler brugerne for opladning?

”Brugerne er koblet på Monta app’en, der følger med HomeCharge løsningen. Her tilmelder man sig med sit betalingskort, og pengene for strømmen overføres til Engen. Her er også fratrukket el-refusionen, som man får, når det administreres af en ekstern operatør. Det hele sker helt automatisk.”

”Og så er vi så heldige at have en fastprisaftale på el, der er låst trekvart års tid endnu, så vi ikke er påvirket af de stigende elpriser for tiden. Lige nu koster det 1,38 kr. pr. kWh alt inkl. at oplade sin elbil. Det koster nemt 4-5 kr. at lade på en offentlig stander.”

Elbiler i foreningen
Ladestander Til Elbil På Parkeringsplads Ladestander Til Elbil På Parkeringsplads Mobil