Guide Til Den Gode Adgangskode Blog Guide Til Den Gode Adgangskode Blog

Vores guide til den rigtig gode adgangskode

Adgangskoder - sådan færdes du trygt på internettet

 

Du har måske hørt historier om hacking af folks Facebookkonti eller deres e-mailkonto? Måske har du selv prøvet det? Sikkerhed på internettet bliver i stigende grad vigtigt, jo mere vi bruger forskellige online tjenester. Derfor er det en god ide at tage nogle forholdsregler, inden man går ’online’. Et godt sted at starte er at lave en sikker adgangskode. Du bruger den jo til mange, sårbare tjenester, som fx til din netbank, Facebook eller din e-mailkonto.

  • Det er vigtigt, at du ikke bruger den samme adgangskode til alle dine tjenester.
  • Husk at skifte din adgangskode jævnligt.
  • Din adgangskode skal både indeholde store og små bogstaver, tal og bestå af mindst syv tegn.
  • Brug aldrig dit eget fornavn eller efternavn - eller andet som er meget nemt for andre at regne ud.
  • Prøv at være kreativ, og find på et kodeord som er lidt skæv. Det kunne være din livret, et par specialtegn og hvornår du smagte den første gang – fx "&Kylling1957%". Eller navnet på dit første kæledyr, hvornår du fik det - fx "SødeFido1972+".
  • Det er en god ide, at den kode, du vælger, er personlig, så den er svær at gætte for andre.
  • Giv aldrig din adgangskode til andre. Tænk på din kode som en slags pinkode til dit dankort. Så hold den for dig selv, så andre ikke kan få adgang til dine private informationer.

Med ovenstående råd kommer du langt i forhold til at sikre dig online. Og som alt andet er det nemmere, når man først har fået gjort det til en vane at skifte sin adgangskode jævnligt og at sætte krav til kvaliteten af sin adgangskode – lidt ligesom det er en vane at låse sin dør, inden man tager hjemmefra.