Hvordan ”Recharger” vi i DKTV?

I min rolle som HR Direktør har jeg mødt mange, som i kortere eller længere perioder oplever, at de har svært ved at koncentrere sig. At de havde en tanke, men tabte den hurtigt igen. Mange af os oplever nogle gange, at vores hjerne ’står af’ og ikke kan følge med i samme tempo, som vi selv ønsker det. Det kan være fordi, din hjerne er træt og drænet for energi. Til dagligt i vores arbejde skal vores hjerne konstant præstere og fokusere, og vores kognitive evner er derfor på hårdt arbejde for at mestre de færdigheder, der er nødvendige – det kan være det at samarbejde, koordinere og problemløse. Færdigheder der er enormt energikrævende.

Derfor er netop det psykiske arbejdsmiljø, den mentale trivsel og den gode performance centrale elementer i vores strategi i DKTV. Vi arbejder hele tiden på, hvordan vi kan sikre de bedste rammer for netop dette. Vi mener, det er vigtigt, at man kan præstere og levere, det man gerne vil på sit job. Men for at dette kan lade sig gøre, er det altafgørende at at man trives både mentalt og fysisk, og at man passer på sig selv. Derfor har vi introduceret flere tiltag, for at hjælpe vores medarbejdere med at prioritere deres egen sundhed. Et af de tiltag, som vi har sat i søen, kalder vi for Recharge,.

Recharge sætter fokus på, hvordan du enkelt kan få mere energi til at sætte de nødvendige kompetencer i spil. Ved at lave nogle få enkle øvelser om dagen, som fx åndedrætsøvelser, stilhed eller bevægelse – giver du hjernen de nødvendige pauser til restitution og sænker stressniveauet. Det behøver ikke at tage mere end 5-10 min, men det kan gøre en verden til forskel! Det giver energi på den lange bane og overskud til at bruge de kognitive evner.

I DKTV har vi fx etableret et Recharge-rum, hvor medarbejderne kan få mulighed for at restituere hjernen i løbet af arbejdsdagen. Vi har desuden givet alle vores medarbejdere et års gratis abonnement til Pleazer, der udover aktive øvelser også hjælper med at styrke ens mentale trivsel med netop mindfulness og åndedrætsøvelser. Alt sammen for at hjælpe vores medarbejdere til at opnå en større ro, mindre stress og større arbejdsglæde.

Mette de Nully
HR Direktør