Hastighedstest På Dktv Fibernet Hastighedstest På Dktv Fibernet

Bredbåndsfakta for boligforeninger

Bredbåndsfakta for boligforeninger

Bredbånd hvor du selv kan vælge din hastighed
Hvis du i din boligforening kan vælge din hastighed blandt et udvalg af hastigheder, så har vi faktisk lagt ekstra hastighed på i forhold til den hastighed, der er angivet. Det betyder, at du vil kunne måle en højere hastighed, end angivet. Der kan være korte perioder, hvor hastigheden er lavere pga. flaskehalse i foreningens net eller i vores fibernet. Vi overvåger og udbygger løbende nettet for at levere den angivne hastighed.

Bredbånd hvor kapaciteten deles (fællesskabsløsninger)
I boligforeninger, hvor du deles med de øvrige beboere om foreningens bredbåndskapacitet, kan du se hvor høj gennemsnitlig hastighed, du kan forvente at have til rådighed i normal brugsperiode fra kl.7.00 til kl.1.00. Den hastighed, du kan opnå ved måling vil variere, alt efter hvor mange, der bruger internettet og hvor meget kapacitet, de bruger. Hastigheden kan således måles både højere og lavere - men den angivne gennemsnitlige hastighed er det, du kan forvente.

Forening med en kombination af fællesskabsløsning og hastighedsvalg
I nogle boligforeninger tilbydes en kombination af de to ovenstående bredbåndsprodukter. Det fremgår af din faktura, om du har "Delt båndbredde" eller  f.eks. "20/20 Mbit". Er du i tvivl om, hvilket bredbåndsprodukt, du har, er du meget velkommen til at kontakt vores kundeservice på telefon 69 12 12 12.

Op-til hastighed
Er din hastighed markeret som en "op-til" hastighed, betyder det, at den hastighed du modtager, højst vil være den angivne hastighed. Det vil for det meste også være den hastighed du modtager, men i spidsbelastning på netværket, vil du nogle gange modtage en mindre hastighed. Du vil dog altid være garanteret en minimumshastighed.

Eksempel: "Op til 600/600 mbit, mindst 450 mbit". I dette tilfælde har du adgang til en 600/600 Mbit forbindelse. I perioder med travlhed på netværket, vil din hastighed blive skruet en anelse ned, men vil aldrig gå under 450/450 Mbit.

Det betyder tallene
Vi angiver eksempelvis hastigheden på din bredbåndforbindelse til 40/40 Mbit. Det betyder at du har 40 Mbit pr. sekund som hastighed, både når du modtager og sender data - også kaldet download/upload.

Du sender data, når du f.eks. sender en e-mail eller uploader billeder til en foto-tjeneste. Du downloader data, eksempelvis når du henter mails, henter indholdet på hjemmesider eller ser video på internettet.

Eksempler:
Download af en film der fylder 1 GB = ca. 3 min. 20 sek.
Download af en fil der fylder 10 GB = 34 min. 8 sek.

Uploade billeder der fylder 500 MB = 1 min. 40 sek.
Uploade en fil der fylder 5 GB = 17 min. 4 sek.

Du bruger ca. 25 Mbit/s af din hastighed for at streame en film i 4K kvalitet.

Måling af din hastighed
Hvis du vil måle din hastighed, skal du forbinde din computer direkte med kabel til netværksstikket, for at opnå et korrekt måleresultat. Måler du over et trådløst netværk, kan du få et misvisende måleresultat i forhold til, hvad din bredbåndsforbindelse leverer.

Mål din hastighed her

Opnår du ikke den ønskede hastighed, med et kabel direkte mellem netværksstikket/DKTV netværksboksen og den enhed der måles på, skal du kontakte os for telefonisk support