Alt Du Skal Vide Om Botnets Som Kunde Hos Dansk Kabel Tv Privat Top Alt Du Skal Vide Om Botnets Som Kunde Hos Dansk Kabel Tv Privat Top

Om botnets og uhensigtsmæssig trafik på nettet 

En af de største trusler i dagnår det kommer til cyberkriminalitet, er såkaldte botnets.

Hvad er et botnet? 

En bot er et skadeligt program, der kan inficere din computer og give kontrollen til hackere. Det hører under kategorien malware’, der er en overordnebetegnelse for skadelige programmer. 

Botnets er således et netværk af computere, der er ramt af bots, og som på den måde kan kommunikere med hinanden. De computere, der er ramt, vil adlyde hackerne, fordi de har overtaget kontrollen af computeren.  

Som regel indgår der computere fra alle områder på kloden i disse netværk, og det er svært umiddelbart at vurdere, hvorvidt man selv er angrebet. 

Alt Du Skal Vide Om Botnets Som Kunde Hos Dansk Kabel Tv Priv Alt Du Skal Vide Om Botnets Som Kunde Hos Dansk Kabel Tv Priv

Bots kan stjæle personlige oplysninger

Bots kan stjæle personlige oplysninger såsom bankoplysninger, kreditkortnumre eller andet privat, der ligger gemt på computeren. Svindlere kan få bots til automatisk at klikke ind på internetannoncer og på den måde øge omsætningen på annoncerne.

Herudover kan de sende spam, virus eller andet videre ud i netværket, og de kan udsende DoS, som er en forkortelse af Denial of Service. 

Det vil sige, at hackere kan blokere for adgangen til virksomheders hjemmesider, så disse er utilgængelige for almindelige besøgende, kunder og ansatte. Det medfører ofte betydelige finansielle tab. DDoS rettes typisk imod banker, handelsvirksomheder og organisationer, samt statslige instanser.

Det er oftest privatpersoner, hvis computere bliver inficeret af bots, men kan også ske for virksomheder.

Kreditkort Svindel Hackerangreb Via Botnets Kreditkort Svindel Hackerangreb Via Botnets
Dansk Kabel Tv Sikkerhedspakke Top Banner 5

Hvordan undgår jeg bots?

  • Hent en sikkerhedssoftware eller et antivirusprogram.
  • Softwaren eller programmet bør opsættes til at opdatere automatisk for optimal beskyttelse.
  • Begrænse dine brugerrettigheder, når du går online og klik ikke på links eller vedhæftede filer fra ukendte afsendere.
  • Kør med jævne mellemrum en fuld scanning af dine enheder.
  • Har du en router, så sørg for at den er opdateret. Dette sker sjældent automatisk.

Sådan sørger du for, at din router er opdateret:

Du skal med jævne mellemrum enten at logge på routerens brugerflade og finde punktet med firmware opdatering.

Eller du skal opsøge producentens hjemmeside for at se, om der er kommet nye opdateringer til, og efterfølgende sørge for at disse bliver installeret.

Sørg altid for at køre med den nyeste firmware på din router.

Er skaden allerede sket? 

DKTV giver dig 7 dage til at få set nærmere på sagen og løst problemet. 

Herefter kan vi være nødsaget til at lukke for din forbindelse. 

Dette sker bl.a. for din egen skyld, for at forhindre at dine følsomme oplysninger bliver yderligere spredt på nettet. Derudover kan den trafik, der kommer fra din forbindelse, være af uhensigtsmæssig karakter, og dermed genere andre på nettet. 

I løbet af de 7 dage er du naturligvis velkommen til at kontakte vores support, som vil forsøge at hjælpe dig bedst muligt.

Kontakt os
Botnet Angreb Hvad Skal Jeg Gøre Botnet Angreb Hvad Skal Jeg Gøre